|
|
Lån  


 
Gode råd om andelslejligheder
Prisen på en andelsbolig
Når man køber en andelsbolig, udbydes denne til en pris som er dannet ud fra det grundlag andelsboligforeningens aktiver værdifastsættes. Desuden skal der tillægges de forbedringer sælger af andelsboligen har lavet, mens sælger har boet i andelsboligen.

Penge under bordet er ulovligt
Oplever du som køber af en andelsbolig, at sælger forlanger penge under bordet, hvis det er dig, der køber andelsboligen, skal du straks reagere. Det er på ingen måde lovligt, når sælger forlanger penge under bordet, og du har som køber ret til at få de penge, som du har betalt under bordet tilbage fra sælger. Men husk at du skal kunne bevise, at sælger har forlangt penge under bordet.

Finansiering
Ulempe: En ejerbolig kan finansieres med bedre lån (realkredit) end andelsboligen (banklån).

Ingen ejendomsværdiskat
Til gengæld betaler du ikke ejendomsværdiskat på en andelsbolig, som det er tilfældet med en ejerbolig.

Billige i køb mindre friværdi
En andelsbolig er billigere, men til gengæld betaler du en månedlig boligafgift til foreningen. Huslejen i en ejerbolig består af afdrag og renter på det samlede lån foruden fællesudgifter og ejendomsværdiskat. Det betyder, at du normalt vil sidde billigere i en andelsbolig. Til gengæld afdrager du mere i ejerboligen og sparer dermed mere op i friværdi.
Kategorier på sider:

Andelsboligforening Andelsbolig Boligportaler Ln til andelslejlighed Tilbud Salg af andelslejlighed Kampagnetilbud Forsikringstilbud Andelskrone Find andelslejlighed Pris p andel Fr du kber andelslejlighed Gode rd om andelslejligheder Bolig diverse


 Du er her: Andelslejlighed - Netannoncer Andelslejlighed -